Chandra Krama

Kifejezetten lecsendesítő jógagyakorlás. A gyakorlás holdüdvözletekkel indul, mellyel bemelegítjük a testet a váll, és csípőnyitó pózokhoz. Majd a gyakorlatok megszabott sorrendben követik egymást, minden pózt 5 légzésig tartunk ki, majd egy vinyasza következik. A gyakorlás 1,5 órás, és 10 perces meditációval zárul.  

Ez a sorozat leveszi a terhet a vállakról és a felsőtestről. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a test alsó felére, a derékra, a csípőre, a medence körüli területekre és a lágy, mégis erős hasi részre. Kíméli a csuklót, és a térdeket. Könnyed, lágy, áramló szekvencia, mely minden korosztály számára ajánlott, bármely szinten is tart a jóga gyakorlásában.

Különösen ajánlott kezdő jógagyakorlóknak, mivel lassú ütemű, mégis mozgalmas gyakorlás, megnyitja a csípőt és a vállat, növel a gerinc hajlékonyságát, és erejét is. 

Haladó gyakorlóknak a hajlékonyság növelésére, astangásoknak kiegészítő sorozatként is. 

A gerinc lágy mozgatásával elérhető, hogy mobilizálni tudjuk a gerinc minden szakaszát, feloldva belőle a blokkokat, elérhetjük, a vállak, a lapockák szabadon mozogjanak. A csípőnyitó gyakorlatok segítenek ellensúlyozni az ülőmunka káros hatásait, feloldja a letapadásokat, megnöveli a mozgásterjedelmet. Lazul a csípő és a derék, oldódik a feszültség a derékból is. Teljes testre ható gyakorlás, mégis kíméletes. Lágy, ismétlődő ritmusa lecsendesíti az elmét, meghozza a nyugalmat a gyakorlás végére, ami garantáltan átterjed majd az életünkre is.