Agni-jóga

Ha fogyni szeretnél, ha erősödni szeretnél, ha szeretnél hajlékonyabb lenni, megfiatalodni, vagy egyszerűen csak jól érezni magad a bőrödben, akkor az Agni jóga órát neked találták ki! Az Agni jóga 30 jógapóz dinamikus egymásutánja röpke másfél óra alatt, felmelegített teremben. Az Agni jóga célja az emésztés tüzének felélesztése, ami által a szervezet sejtszintű méregtelenítése érhető el. HA még nem jógáztál, és bírod az enyhén fűtött termet, akkor ezzel az óratípussal érdemes kezdened. Az órákhoz folyamatosan csatlakozhatsz. Nyáron nem fűtjük a termet.

Az Agni-jóga a hatha jóga egyik különleges változata. Felmelegített teremben végzik, célja, hogy az európai ember testének belső tüzét élesztgesse, segítse a jó emésztést, egészségessé tegyen, méregtelenítsen.

Minden pózt 21 légzésig tartunk ki, így a test megtelik oxigénnel, átjárja az izmokat is. Az órákon a folyamatos légzés jellemző, melyet egyenletesen és tudatosan kell végezni. Ezt a légzést ötvözi az Agni-jóga a különböző, folyamatos ászanákkal, melyet aztán kellemes relaxáció követ. Annyi pozitív hatása van, hogy napestig sorolhatnám, különlegessége, hogy az érzelmektől kezdve a sejtszintig mindenhol hat.

Az óra ráhangolódással kezdődik, majd napüdvözletekkel termelünk hőt, melegítjük be a testünket. Utána következnek az ászanak, megadott sorrendben, egymás után. A sorrendiségnek fontos szerepe van, fokozatosan készíti elő a testet, és méregteleníti a szerveket, nyirokrendszert, idegrendszert. Az óra  első fele álló gyakorlatokat, második fele fekvő, talajgyakorlatokat tartalmaz. Az óra második felében keményen megdolgoztatjuk a hátizmokat, mélyizmokat a gyakorlást légzőgyakorlattal zárjuk, melyet relaxáció követ.

Ajánlott kezdő, haladó jogásoknak is. Különösen jól erősíti a tartó, mély izmokat, jelentősen növeli az állóképességet. Az óra folyamán folyamatos az oktatói jelenlét, folyamatosan igazitok, és segítek.